Reciklažno dvorište Babina Greda

Održane radionice o važnosti sprječavanja nastanka otpada, odvajanju otpada i ulozi reciklažnih dvorišta

U ponedjeljak i utorak, 24. i 25. svibnja, u sklopu projekta “Izgradnje reciklažnog dvorišta u Babinoj Gredi” održane su četiri radionice za lokalno stanovništvo.

Kroz navedene radionice Babogredci su imali priliku utvrditi važnost sprječavanja nastanka otpada, odvajanju otpada u kućanstvima i ulogu reciklažnih dvorišta. Reciklažno dvorište u Babinoj Gredi, koje je u završnoj fazi izgradnje, doprinijeti će da Babina Greda bude još ljepša, čistija i urednija, a preduvjet za to je da uvidimo važnost sprječavanja nastanka otpada, odvajanja otpada u kućanstvu te odvoz pravilno korištenje reciklažnog dvorište. Odgovornim ponašanjem svih nas divlja odlagališta bi trebala uskoro biti prošlost.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali , a posebno našim mladim školarcima na kojima je budućnost.

Projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta u cilju smanjenja divljih odlagališta i količine miješanog otpada u Općini Babina Greda” prijavljen je i odobren za sufinanciranje u sklopu otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga Uspostava reciklažnih dvorišta koda financiranog iz operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014.-2020.

Prijavitelj i korisnik Projekta je Općina Babina Greda, ukupna vrijednost Projekta je 3.748.402,33 kuna, a iznos EU sufinanciranja je 3.141.629,86 kuna. Planirano vrijeme provedbe Projekta je od 29. lipnja 2020. godine do 29. lipnja 2021. godine.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Scroll to Top